Lugares sin mapa – Un viaje alucinante a sitios ignotos

Lugares sin mapa – Un viaje alucinante a sitios ignotos

 Les dades del nostre llibre:

Títol: Lugares Sin Mapa, Un viaje alucinante a sitios ignotos

Autor: Alastair Bonnett

Traducció: Pablo Álvarez Ellacuria

Editorial: Blackie Books

 

Us heu preguntat mai qui compta les illes d’un país? Heu passat mai per ciutats que no surten als mapes? Heu sentit a parlar mai dels eruv? Sabíeu que hi ha certes zones que Google maps/earth no volen que veieu?

Aquestes preguntes i mil i una més son les que respon Alastair Bonnett a Lugares sin Mapa (Blackie Books, 2019). El senyor Alastair és un crack de la Geografia; és profe de Geografia Social a la Uni de Newcastle i ho compagina amb la redacció de llibres bastant al·lucinants. Fuera del Mapa (Blackie books, 2017) va ser la seva primera incursió en el gènere de la literatura d’exploració de llocs “inexistents” en ple segle XXI, quan tot se suposa que està cartografiat i recartografiat.

Bondi Beach, Austràlia, on es troba un dels eruv dels que parla Alastair @locreaphoto

Lugares sin mapa és una segona recopilació d’espais geogràfics (o psicogeogràfics) que ens porta a voltar pel món descobrint com les fronteres no només son físiques o administratives, sinó també psicològiques, emocionals o anímiques (d’aquí la psicogeografia per si en voleu saber més).

Els capítols son fàcils de llegir i no massa densos, si d’algun us avorriu podeu fer com nosaltres i passeu al següent. Realment és un llibre que desperta el sentiment salvatge de voler explorar tots els llocs que hi recull (sentiment frustrant per la situació de pandèmia actual).

Lectura idònia per curiosos i curioses a la recerca de temes per explicar i fer-se el guay davant d’amics, “cuñaos” i compis de feina.

Com sempre, nosaltres l’hem comprat a la llibreria Cooperativa Pebre Negre perquè som així de hippies i compromesos amb el petit comerç.

Salut i Geografia!

(Recordeu que si teniu super llibres per recomanar estem super oberts a llegir-nos-els i parlar d’ells!)

Àlex Cubells i Barrufet

Àlex Cubells i Barrufet

Geògraf (UAB), Màster en Estudis Territorials (UAB) i Màster en Sistemes d'Informació Geogràfica (UPC), especialitzat en tot el que tingui una mica de mapes i en entendre què passa al món. Apassionat de l'educació i la difusió de coneixements, quan no escriu sobre Geografia, dona classes, fa mapes de bàsquet o escriu coses divertides a @alexbguords.