Eswatini (antiga Swatzilandia)

Eswatini (antiga Swatzilandia)

Curiosa bandera la d’Eswatini (antiga Swazilàndia, si voleu saber més de quan, com i perquè es va modificar el nom del país l’any 2017, aquí ho podeu consultar) on se’ns mostren tres conjunts de ratlles horitzontals: dues de blaves (part superior i inferior) dues més estretes de grogues i finalment una central de vermella. En aquesta franja vermella s’hi dibuixa un escut de colors blanc i negre, dues llances i una mena manyocs també blaus.

El blau significa pau i estabilitat, el vermell les dificultats i guerres passades i el groc fa referència als recursos minerals del país. Alhora, escut, llances i manyocs simbolitzen la protecció del país dels enemics, mentre que els colors blanc i negre de l’escut advoquen per la coexistència de persones negres i blanques.

Però, d’on surt aquesta bandera? Aquesta que us mostrem, neix el 1941. En aquell moment els Swazi Pioneer Corps, membres de l’African Auxiliary Pioneer Corps, formaven part de les forces aliades participants en la invasió de la Itàlia feixista. Per distingir els Swazis, el Rei Sobhuza II va dir a tres de les seves princeses “ep, feu alguna bandera així “xula” que representi els nostres joves soldats en aquestes guerres on el colonialisme ens obliga a lluitar.

Dit i fet, la versió que neix en aquell moment de la bandera eren cinc franges horitzontals de la mateixa mida (blau, groc, granat, groc i blau) però van decidir afegir-hi les dues llances i l’anomenat “bastó de lluita” amb dues borles de plomes. Pel que fa a l’escut, representa els carregats per l’Emasotsha Regiment durant les guerres dels anys vint del segle vint.

A nivell polític aquesta bandera no va ser adoptada com a oficial fins el 25 d’Abril de 1967, quan va reemplaçar la Union Jack. Tot i això, ja onejava als edificis Swazis des del 1954.

Per si en voleu saber més!

Central Intelligence agency of the USA – Eswatini

Enciclopèdia Britànica – Flag of Eswatini

Geography Now

 

Imatges:

Enciclopèdia Britànica

Imperial War Museums

Àlex Cubells i Barrufet

Àlex Cubells i Barrufet

CEO, editor i creador de Geograpills. És Geògraf especialitzat en Desenvolupament, Anàlisi Territorial i Cartografia. Apassionat dels mapes, quan no escriu sobre Geografia, fa mapes de bàsquet o escriu novel·les de fantasia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *