#GeoLlibre: Hasta Arriba – Quan l’humor i la literatura de muntanya es fusionen per fer-nos riure

#GeoLlibre: Hasta Arriba – Quan l’humor i la literatura de muntanya es fusionen per fer-nos riure

Les dades del nostre llibre:

Títol: Hasta arriba

Autor: W.E. Bowman

Traducció: Julia Osuna

Pàgines: 192

Editorial: Blackie Books

Preu aproximat: 18-20€

 

Per aquells lectors/es amants de la muntanya aquest és un llibre per vosaltres. I, no us enganyarem, per aquells que mai heu trepitjat la neu, també ho és.

Sense entrar encara en detalls només us direm que és d’aquelles lectures que fan riure. Que fan riure molt. I és extremadament divertit estar-lo llegint al transport públic o al mig d’un parc ple de gent i començar a riure a llàgrima viva. Aquest és un hàbit que sembla que estem perdent a la nostra societat amargadíssima i Hasta arriba (Blackie books, 2016) fa que ens reconciliem una miqueta més amb la diversió i el somriure.

Portada de la 1a edició de The Ascent of Rum Doodle (W.E. Bowman, 1956)

Però alerta, Hasta arriba no és un llibre nou, estem parlant d’un CLÀSSIC, en majúscules perquè sembla tot més important, publicat el 1956 (The Ascent of Rum Doodle, Max Parrish and Co) i bàsicament us estem portant un llibre que durant dècades ha sigut una referència de l’humor pels alpinistes i muntanyencs i, en general de la literatura de muntanya.

Humor i ascensions a grans pics han de despertar per força la curiositat del lector/a, però si això ho acompanyem d’un elenc de personatges, si més no, curiós com relata part de la sinopsis: “Un médico que siempre está enfermo. – Un guía experto en orientarse que siempre se pierde. – Un lingüista que jamás entiende qué le dicen. – Un animador desanimado. – Un jefe a quien nadie (menos mal) hace caso. – Y decenas de botellas de champán (con fines medicinales)”, el cocktail ja és meravellós.

Per part nostra només ens queda dir-vos que el llegiu. Que llibres com el del bo d’en W.E. Bowman son incunables de la diversió i l’humor. Un llibre de pur humor anglès al més estil Monty Python o Terry Pratchett, però amb sorprenent rigorositat en matèria d’alpinisme.

Lectura obligada per amants de la muntanya, recordeu que totes les lectures que valguin la pena les podeu encarregar a la Llibreria Cooperativa Pebre Negre, o a la vostra llibreria cooperativa més propera! (podeu consultar aquest mapa)

Llegiu molt i rieu encara més!

Salut i geografia!

Àlex Cubells i Barrufet

Àlex Cubells i Barrufet

Geògraf (UAB), Màster en Estudis Territorials (UAB) i Màster en Sistemes d'Informació Geogràfica (UPC), especialitzat en tot el que tingui una mica de mapes i en entendre què passa al món. Apassionat de l'educació i la difusió de coneixements, quan no escriu sobre Geografia, dona classes, fa mapes de bàsquet o escriu coses divertides a @alexbguords.