Alone In The Wall, Alex Honnold & David Roberts

Alone In The Wall, Alex Honnold & David Roberts

Les dades del nostre llibre:

Títol: Solo en la pared

Autor: Alex Honnold amb David Roberts

Traducció: Pedro Chapa

Editorial: Ediciones DESNIVEL

1ª Edició: Febrer de 2016

Com a amants de la geografia, sabem del cert com el territori que ens envolta i on vivim és el que vertebra les nostres activitats. Exemples: gràcies a estar en un país amb costa, a la nostra societat s’hi ha desenvolupat una gran cultura del mar i la relació amb aquest, alhora gràcies a que som país fronterer amb els Pirineus, també la cultura dels territoris muntanyosos conforma el nostre imaginari col·lectiu. Vamos, que som uns privilegiats i privilegiades gràcies a la geomorfologia catalana. Imagineu-vos què avorrit pels escaladors de roca viure a Dinamarca o per un submarinista viure a Sèrbia.

De tots els esports que necessiten d’una morfologia territorial concreta quin millor que l’escalada per conquerir parets i muntanyes i poder veure el territori, com diuen en castellà, en lontananza. L’escalada és l’esport dels estudiosos i estudioses del territori per antonomàsia (el ciclisme també n’és un gran exemple).

Nosaltres us portem avui Alone In The Wall (Solo en la pared en castellà), un llibre que ens situa de pet dins la vida i les peripècies d’Alex Honnold, un dels millors escaladors de roca del món durant l’última dècada. El bo de l’Alex ens relata set de les seves escalades més brutals fins el 2015. Entre elles una bogeria de Travessia del Fitz a la Patagònia amb Tommy Caldwell.

Però, què ens encanta d’aquest llibre? La prosa i combinació de perspectives entre l’Alex i el David Roberts al llarg del llibre: L’Alex ens fa partícips de les emocions i inquietuds que li generaven els seus projectes de l’escalada i el David Roberts ens mostra el punt de vista extern.

És un llibre essencial tant per escaladors i escaladores com per persones menys avesades en aquest camp de pujar parets. El lector empatitza des del moment zero amb tot el procés i la psicologia de l’escalador d’elit.

Alex Honnold és un fora sèrie, el gran públic segurament el reconeixerà per ser el protagonista d’un documental estrenat el 2018, Free Solo. Perquè sí, aquest senyor escala parets enormes sense corda.

No us diem res més, descobriu-ho per vosaltres mateixos i mateixes. Si heu llegit el llibre, mireu el documental per entendre l’evolució de l’Alex. Si heu vist el documental (que per cert va guanyar l’Oscar a millor documental del 2019) llegiu-vos el llibre per entendre com ha arribat fins aquest punt l’Alex. Si no heu fet cap de les dues coses, us recomanem que ho feu per experimentar-ho tot de primera mà.

Fent l’apunt final, ens encanta l’Alex pel seu caràcter distés i afable i per ser l’impulsor de la Honnold Fundation. Fundació dedicada a proveir plaques fotovoltaiques i accés a l’electricitat en zones amb pocs recursos o inaccessibilitat a fonts d’energia.

Per acabar, com sempre, la nostra recomanació per comprar cultura: llibreries amb nom i cognoms. El nostre exemplar prové de l’Altaïr i clickant en aquest enllaç també pot ser vostre. Però també el podeu comprar a la web de librerias Desnivel, clickant aquí.

Sobretot, no compreu en grans plataformes d’hipercapitalisme creades per lucrar i no per pensar en les persones ni per donar un bon servei.

Feu-nos les vostres recomanacions, volem descobrir nous llibres i autors i autores!

Salut i Geograpills!

Àlex Cubells i Barrufet

Àlex Cubells i Barrufet

CEO, editor i creador de Geograpills. És Geògraf especialitzat en Desenvolupament, Anàlisi Territorial i Cartografia. Apassionat dels mapes, quan no escriu sobre Geografia, fa mapes de bàsquet o escriu novel·les de fantasia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *